Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το κραγιόν μας

940

Εκτός από το πως να αποφεύγουμε το κραγιόν στα δόντια, υπάρχουν και πολλά ακόμη λάθη, που κάνουμε με το κραγιόν μας, τα περισσότερα από τα οποία είναι ανεπαίσθητα και μπορεί να μην καταλαβαίνουμε καν πως τα κάνουμε.

Ας δούμε, λοιπόν, τα λάθη που κάνουμε με το κραγιόν μας σε καθημερινή βάση:

Διαφορετικό κραγιόν και μολύβι

Μπορεί αυτή η τεχνική να δούλευε (κατά κάποιον τρόπο) για την Pamela Anderson στην δεκαετία του 90, όμως για ένα τέλειο και αψεγάδιαστο αποτέλεσμα, καλό είναι να διαλέγετε δύο προϊόντα που δίχως μεγάλη χρωματική απόκλιση μεταξύ τους. Ειδικά αν έχετε διαλέξει nude χρώματα ή θέλετε να κάνετε overlining στα χείλη σας για να φαίνονται πιο μεγάλα.

Ναι, ένα ελαφρώς πιο σκούρο lip liner βοηθά στο ip contouring, όμως η διαφορά με την απόχρωση του κραγιόν πρέπει να είναι μικρή.

Ξηρά, σκασμένα χείλη

Ο πιο εύκολος τρόπος να έχετε κακή εφαρμογή στο κραγιόν σας είναι να έχετε αφυδατωμένα χείλη που ξεφλουδίζουν. Πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ, κάντε απολέπιση στα χείλη με ένα απαλό scrub (που μπορείτε να το φτιάξετε και μόνες σας με μαύρη ζάχαρη και λάδι) και, έπειτα, εφαρμόστε ένα ενυδατικό lip balm. Αφήστε το να δράσει μέχρι να ολοκληρώσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ σας, σκουπίστε το με ένα χαρτομάντιλο και εφαρμόστε το κραγιόν σας.

Lipstick bleeding

Με τον όρο lipstick bleeding εννοούμε αυτό που συμβαίνει όταν το κραγιόν σας βγαίνει από το περίγραμμα των χειλιών και αρχίζει να εισέρχεται σε γραμμές στο foundation. Σαν να αιμορραγεί! Για να το αποφύγετε, εφαρμόστε πρώτα lip liner (ή και lip primer) στα χείλη, έπειτα κραγιόν και μετά ξανά το μολύβι.

Σχεδιασμός περιγράμματος

Αυτή η διαδικασία δυσκολεύει πολλές κοπέλες. Το κλειδί είναι στην επανάληψη. Ξεκινήστε από το κέντρο των χειλιών, σχεδιάζοντας το περίγραμμα του τόξου και του κάτω μέρους και, στην συνέχεια, σχηματίστε τα πλάγια ξεκινώντας από την άκρη προς την μέση των χειλιών.

Διαβάστε περισσότερα