Κάνεις δίαιτα αλλά δεν χάνεις βάρος! Γιατί;

700

Όσο και να προσπαθείς η ζυγαριά σε νικάει πάντα;

Γιατί όμως; Αφού τηρείς πιστά τη δίαιτά σου και, όσο κι αν βαριέσαι, πας κάθε μέρα γυμναστήριο..

Φάρμακα

Κάποια φάρμακα μπορούν να σαμποτάρουν την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις καθώς μπορεί να επηρεάζουν τα επίπεδα υγρών του οργανισμού σου. Έτσι μπορεί να μην φαίνεται η απώλεια λίπους στην ζυγαριά. Επίσης κάποια φάρμακα αυξάνουν την όρεξη, προκαλώντας μέχρι και βουλιμικά επεισόδια ενώ άλλα μπορεί να μας κάνουν υποτονικούς με αποτέλεσμα να καίμε λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, υπάρχουν φάρμακα που επηρεάζουν ευθέως τον μεταβολισμό προκαλώντας όχι μόνο την αδυναμία απώλειας βάρους, αλλά αντίθετα την αύξησή του.

Διαβήτης

Ο σακχαρώδης διαβήτης ορίζεται από τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης στο αίμα. Η τελευταία μάλιστα είναι από μόνη της μία ορμόνη που προάγει την αποθήκευση λίπους. Εάν τα υψηλά επίπεδα και των δύο δεν αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή, μπορούν να μπουν εμπόδιο στην απώλεια βάρους. Εφόσον όμως, ρυθμιστούν, η φυσιολογική λειτουργία επανέρχεται.

Ψυχολογικοί παράγοντες

Η προσπάθεια για αδυνάτισμα απαιτεί συγκέντρωση, προγραμματισμό και πειθαρχία. Το άγχος και η κακή διάθεση μπορούν να αναστείλουν την προσπάθειά μας καθώς δεν μας επιτρέπουν να μπούμε εύκολα σε πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα