Αυτές είναι οι τροφές που θα σε κάνουν να μαυρίσεις πιο γρήγορα!

760

Βρισκόμαστε στην άχαρη φάση της σεζόν που ακόμα δεν έχουμε μαυρίσει αρκετά και δεν έχουμε την υπομονή μέχρι να αποκτήσουμε σταρένιο επιδερμίδα.

Μην ψήνεσαι κάτω από τον ήλιο με τις ώρες. Κινήσου στρατηγικά! Το χρυσαφένιο χρώμα στην επιδερμίδα πρέπει να προκύπτει α) με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία και β) με το στοχευμένο διατροφικό πρόγραμμα. 

Αφού έχεις προμηθευτεί και χρησιμοποιήσει με συνέπεια το αντηλιακό σου κάνε μια επίσκεψη στην αγορά και προμηθεύσου τα εξής:

Καρότα:  Έχουν περιεκτικότητά σε νερό (87%) και είναι πλούσια σε β-καροτένιο. Αποτελούν ιδανική τροφή τόσο για την ενυδάτωση του δέρματος όσο και για την επίτευξη ενός ομοιόμορφου μαυρίσματος.

Βερίκοκα: Περιέχουν β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία  του δέρματος.

Σκούρα πράσινα λαχανικά: Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα κυριότερα λαχανικά που βοηθούν στην παραγωγή μελανίνης.

Τροφές που περιέχουν χαλκό ( στρείδια, το οστρακόδερμα, το κρέας και τα μανιτάρια): Συμβάλουν στην παραγωγή της ελαστίνης, πρωτεΐνης του δέρματος που διατηρεί την ελαστικότητα του και το κάνει πιο ανθεκτικό στον ήλιο.

Διαβάστε περισσότερα