Υποφέρεις από ναυτίες εγκυμοσύνης; Δες τι να κάνεις!

Υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν σημαντικά να αντιμετωπίσεις αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα:

1378

Σε πολλές περιπτώσεις γυναικών η ναυτία είναι το σύμπτωμα που χτυπάει το καμπανάκι της εγκυμοσύνης που μόλις έχει αρχίσει, πριν από οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα.

Αν έχει τύχει και σε σένα, καλό είναι να κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης και να πας στον γυναικολόγο σου.

Υπάρχουν όμως μερικά tips που θα σε βοηθήσουν σημαντικά να αντιμετωπίσεις αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα:

Μην αφήνεις τον οργανισμό σου χωρίς φαγητό. Μπορεί να ανακατεύεσαι και να νιώθεις δυσάρεστα, όμως το άδειο στομάχι επιδεινώνει την κατάσταση.

Μην τρως υπερβολικά. Όχι, το «τρώω για δύο» δεν δικαιολογεί το να κατεβάσεις μια ολόκληρη πίτσα. Το επόμενο πρωί θα το έχεις μετανιώσει.

Βάζε μέσα στο νερό σου φέτες λεμονιού και φρόντισε να πίνεις αρκετό μέσα στην ημέρα. Αν σου αρέσουν οι χυμοί, προτίμησε να τους πίνεις κρύους προσθέτοντας μερικά παγάκια. Αν και το καλύτερο ρόφημα για την περίπτωσή σου είναι το τσάι με λίγο τριμμένο τζίντζερ.

Πριν πέσεις για ύπνο, καλύτερα να τρως κάτι ελαφρύ όπως ένα γιαούρτι με φρούτα ή δημητριακά με γάλα.

Απόφυγε τις ζεστές τροφές καθώς επιδεινώνουν την τάση σου για ναυτία.

Βρες ποιες τροφές σε κάνουν να ανακατεύεσαι και μην τις ξαναφάς. Δεν μιλάμε για καφτερά ή τηγανητά, που ίσως σκέφτεσαι ότι θα σε ενοχλήσουν- είναι το μόνο βέβαιο. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό που λάτρευες πριν αλλά τώρα δεν θες ούτε να το δεις μπροστά σου.

Κάνε το ίδιο με τις μυρωδιές που σε ενοχλούν. Το αγαπημένο σου αφρόλουτρο ξαφνικά έχει γίνει το πιο… μισητό; Πάρε ένα με πιο ήπια μυρωδιά.

Μην υποτιμάς την ξεκούραση και την ηρεμία σου- η κούραση και το στρες σε στέλνουν απευθείας στην τουαλέτα το πρωί. Και αυτό σε κουράζει και σε αγχώνει περισσότερο!

Διαβάστε περισσότερα