Τα σημάδια που δείχνουν ότι τα προϊόντα ομορφιάς σου είναι ακατάλληλα για την επιδερμίδα σου

Παρακάτω θα δεις τέσσερα σημάδια τα οποία σου «φωνάζουν» πως οι κρέμες που χρησιμοποιείς δεν είναι καθόλου σωστές.

1130

Υπάρχουν φορές που νομίζεις πως επιλέγεις τα σωστά πράγματα και προϊόντα για την επιδερμίδα σου, όμως εκείνη φροντίζει να σου υπενθυμίζει πως μάλλον κάνεις κάποιο λάθος.

Παρακάτω θα δεις τέσσερα σημάδια τα οποία σου «φωνάζουν» πως οι κρέμες που χρησιμοποιείς δεν είναι καθόλου σωστές.

Φαγούρα

Το πιο βασικό σημάδι είναι ο κνησμός. Μέχρι όμως να εμφανιστεί κάποια ορατή αλλαγή στο πρόσωπο σου, ίσως και να είναι απλά σημάδι μιας αλλεργίας. Εάν αισθάνεστε φαγούρα στο δέρμα σας αμέσως αφού εφαρμόσετε ένα προϊόν, διακόψτε αμέσως τη χρήση του και επικοινωνήστε με τον δερματολόγο σας.

Πόνους

Εάν αισθάνεστε τσούξιμο, αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα σας, σας λέει πως υπάρχει φλεγμονή, ενδεχομένως ακόμη και ξεφλουδισμένο δέρμα ή λοίμωξη. Πολλοί άνθρωποι με υποκείμενες παθήσεις, όπως το έκζεμα ή η ακμή, μπορεί να αισθάνονται πόνο κατά την εφαρμογή ενός προϊόντος.

Ωστόσο, ο πόνος δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε αυτόματα τη χρήση του προϊόντος. Αν και η δυσφορία ή η ταλαιπωρία είναι μια ένδειξη ότι ένα συστατικό είναι πολύ σκληρό για το δέρμα σας, υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ερυθρότητα

Η φλεγμονή συνήθως ακολουθείται από πόνο ή φαγούρα, αλλά μερικές φορές μπορεί να παρουσιάσει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Ένα από αυτά μπορεί να είναι οι συνέπειες της παρατεταμένης χρήσης των προϊόντων που δημιουργούν φλεγμονώδεις δείκτες στο δέρμα, με αποτέλεσμα να σπάνε τα αιμοφόρα αγγεία. Μείνετε λοιπόν μακριά από οποιαδήποτε προϊόντα ή συνήθειες φροντίδας του δέρματος που κάνουν την επιδερμίδα σας να ξεφλουδίσει και να κοκκινίζει».

Σπυράκια

Είναι περιττό να αναφέρουμε πως όλα τα σπυράκια δεν είναι ίδια. Μερικά είναι μόνο εσωτερικά, ενώ κάποια άλλα είναι μεγάλα, κόκκινα και κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται άσχημο. Εάν ένα προϊόν σας προκαλεί ακμή, σπυράκια, αλλεργικές φουσκάλες ή φλεγμονή σταματήστε αμέσως τη χρήση του.

Διαβάστε περισσότερα