Οι 12 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε μια babysitter από την Nannuka πριν την προσλάβεις!

Σήμερα σας έχουμε ένα λεπτομερή οδηγό με 12 SOS ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στα ραντεβού για να καταλήξετε στην ιδανική babysitter.

1452

Σήμερα σας έχουμε ένα λεπτομερή οδηγό με 12 SOS ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στα ραντεβού για να καταλήξετε στην ιδανική babysitter.

Σκέψου καλά τις ανάγκες και το πρόγραμμα της οικογένειάς σου και όρισε με ακρίβεια τις αρμοδιότητες της babysitter -οι καλοί λογαριασμοί είναι απαιραίτητοι για μια τέλεια συνεργασία, έτσι δεν είναι;

Κατάληξε στο πόσες ώρες μέσα στην ημέρα θα εργάζεται η babysitter, αν το πρόγραμμα αυτό θα αλλάζει κάθε εβομάδα ή θα είναι σταθερό και αμετάκληκτο και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις σου στις διακοπές και τις αργίες -ναι, πρέπει να ξέρεις από την αρχή πόσο διαθέσιμη θα είναι για να μην αντιμετωπίσεις στη συνέχεια κάποια δυσάρεστη έκπληξη.

Ζήτα να φέρει μαζί της στο ραντεβού σας συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες της -η εμπιστοσύνη άλλωστε δεν κερδίζεται αμέσως, αλλά θέλει χρόνο.

Πες της αναλυτικά τα προβλήματα υγείας του παιδιού σου -αν φυσικά έχει-, π.χ. αλλεργίες και ρώτα την αν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάποιο έκτακτο περιστατικό που θα προκύψει – Τι θα κάνει δηλαδή σε περίπτωση που πέσει και χτυπήσει, ακουμπήσει το χέρι του πάνω στο  μάτι της κουζίνας κ.α.

Θα την χρειαστείς εκτός από τη φροντίδα του παιδιού σου και για τις δουλειές του σπιτιού ή για εξωτερικές; Π.χ Θα μαγειρεύει για όλη την οικογένεια ή θα ετοιμάζει κάποια γρήγορα σνακ, θα καθαρίζει, θα πηγαίνει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ;

Εξήγησέ της το πρόγραμμα του ύπνου του παιδιού αλλά και τη ρουτίνα που ακολουθείς κάθε βράδυ, πριν τα φιλήσεις και τους πεις καληνύχτα.

Αν έχεις κατοικίδιο, θα είναι υπεύθυνη για αυτό;

Έχει δίπλωμα οδήγησης και αν ναι θα μπορεί να μετακινεί με ασφάλεια το παιδί με το αυτοκίνητό της αν χρειαστεί; Π.χ. μια βόλτα στην παιδική χαρά, στον παιδίατρο κ.α.

Βάλε τους κανόνες σου. Ζήτα της π.χ. να μην παίζει το παιδί σου ηλεκτρονικά παιχνίδια, ή να μην βλέπει καθόλου τηλεόραση.

Ξέρει να αλλάζει πάνες και να φροντίζει την υγιεινή του;

Κανόνισε από την αρχή όλα τα οικονομικά, χωρίς να ξεχάσεις να υπολογίσεις κάποιες υπερωρίες που σίγουρα θα προκύψουν -η ζωή άλλωστε με ένα παιδί είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Πρότεινέ της μια δοκιμαστική περίοδο για να δεις αν θα είναι η ιδανική για το παιδί σου -Μπορεί π.χ. στα μάτια σου να είναι τέλεια αλλά πρέπει να δεις πώς επικοινωνεί και ταιριάζει με το αγγελούδι σου -και σε αυτή την περίπτωση τα πάντα είναι θέμα χημείας.

Διαβάστε περισσότερα