Τα αδερφάκια τσακώνονται! Τι κάνουμε;

Ουρλιαχτά, φωνές, παιχνίδια που εκσφενδονίζονται, κλάματα, παράπονα, ένας χαμός. Θα αναρωτηθείς «μπορώ να το αντιμετωπίσω;».

1267

Ουρλιαχτά, φωνές, παιχνίδια που εκσφενδονίζονται, κλάματα, παράπονα, ένας χαμός. Θα αναρωτηθείς «μπορώ να το αντιμετωπίσω;».

Ναι, είναι στο χέρι σου τα αδερφάκια να τσακώνονται λιγότερο και να αγαπιούνται περισσότερο. Για να δούμε πώς μπορεί να συμβεί αυτό:

Καταρχάς, απαιτείται υπομονή, μεγάλα αποθέματα υπομονής από σένα.

Βρες το λόγο του τσακωμού: Υπάρχει αλήθεια λόγος ή μήπως είναι ένας τρόπος να τραβήξουν την προσοχή της μαμάς; Μήπως δεν έχουν τι να κάνουν και σκοτώνουν την ώρα τους, και σκοτώνονται μεταξύ τους; Αφιέρωσέ τους περισσότερο χρόνο και βρες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες να κάνουν για να είναι απασχολημένα.

Μαζί, μαζί αλλά και το χώρια καλό είναι: Τους αρέσει που έχουν παρέα το ένα το άλλο αλλά καμιά φορά χρειάζονται την ανεξαρτησία τους. Πρακτικά είναι δυσκολο να τα απασχολήσεις ξεχωριστά για αυτό ζήτα τη βοήθεια της μαμάς σου ή μιας θείας τους.

Μάθε τους την πιο δύσκολη λέξη: Τη συγνώμη. Ο τσακωμός είναι κάτι φυσιολογικό. Ξέρουν όμως να υποχωρούν και να ζητάνε συγνώμη όταν πρέπει;

Μην τα συγκρίνεις: Το κάθε παιδάκι έχει τα χαρίσματά του. Δεν τους αρέσει καθόλου να τα συγκρίνει η μαμά, ποιος είναι καλύτερος στην μπάλα, ποια είναι καλύτερη στο χορό. Κάνε focus στα θετικά του καθένα και θα είστε όλοι χαρούμενοι.

Είσαι το φωτεινό παράδειγμα! Αν εσύ τσακώνεσαι συνεχώς με τον άντρα σου ή με τις φίλες σου, τι παράδειγμα δίνεις τα παιδιά σου; Τα μικρά ρουφάνε συμπεριφορές, ακόμα και τις πιο απλές, καθημερινές.

Διαβάστε περισσότερα